Τα οφέλη της σωστής υγιεινής στα σχολεία

Επίδραση της χρήσης απολυμαντικών χεριών στις απουσίες των δημοτικών σχολείων.

Ιστορικό:

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει μια σχέση μεταξύ του πλυσίματος χεριών και των απουσιών που σχετίζονται με ασθένειες στο σχολικό περιβάλλον. Έχει σημειωθεί επίσης η δυσκολία εξασφάλισης συνεπούς και αποτελεσματικής πλύσης χεριών μεταξύ των μαθητών. Ο σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα της χρήσης απολυμαντικού χεριών αλκοόλης στην τάξη για να βοηθήσει στη μείωση του ποσοστού απουσίας που σχετίζεται με ασθένειες για μαθητές δημοτικού σχολείου.

Μέθοδοι:

Αυτή η μελέτη περιέλαβε 5 μεμονωμένες σχολικές περιοχές, 16 μεμονωμένα σχολεία και περισσότερους από 6000 μαθητές στο Ντέλαγουερ, το Οχάιο, το Τενεσί και την Καλιφόρνια. Μεμονωμένα σχολεία σε κάθε περιοχή συνδυάστηκαν σε ομάδες προϊόντων και ελέγχου. Στα σχολεία της ομάδας προϊόντων, ένας αυτόματος απολυμαντής χεριών αλκοόλης χρησιμοποιήθηκε από τους μαθητές και το προσωπικό κατά την είσοδο και την έξοδο από την τάξη. Καταγράφηκαν οι απουσίες λόγω μόλυνσης και τα δεδομένα αναλύθηκαν στατιστικά.

Αποτελέσματα:

Η συνολική μείωση των απουσιών λόγω μόλυνσης στα σχολεία που περιλαμβάνονται σε αυτήν τη μελέτη ήταν 19,8% για σχολεία που χρησιμοποίησαν απολυμαντικό χεριών αλκοόλης σε σύγκριση με τα σχολεία ελέγχου (P <.05).  Τα στοιχεία από το σχολικό σύστημα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό εκπαιδευτικών (n = 246) έδειξαν ότι οι απουσίες των δασκάλων επίσης μειώθηκαν κατά 10,1% (τάση) στα σχολεία όπου χρησιμοποιήθηκε το απολυμαντικό.

 

Συμπεράσματα:

Η απουσίες στα δημοτικά σχολεία λόγω μόλυνσης μειώνονται σημαντικά όταν στην τάξη χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα απολυμαντικού χεριών αλκοόλης ως μέρος ενός γενικότερου προγράμματος υγιεινής χεριών στο σχολείο.

 

 Βιβλιογραφία: (AJIC Am J Infect Control 2000; 28: 340-6)

American Journal of Infection Control

 

 

 

 

 Τα προιόντα της εταιρίας Dispenser συμβάλουν στην υιοθέτηση της Υγιεινής στην καθημερινότητά μας.

 

 Το πελατολόγιο μας:

  • Ιδιωτικές Κλινικές
  • Διαγνωστικά Κέντρα
  • Ξενοδοχεία
  • Εταιρείες
  • Καταστήματα

 Η δέσμευσή μας

  • Επιλέγουμε τα καλύτερα προιόντα για την επιχείρησή σας.
  • Άμεση αποστολή γρήγορα και αξιόπιστα.

 

Ολα τα προιόντα μας είναι πιστοποιημένα και φέρουν το ευρωπαικό  CE-Mark.

 Με εκτίμηση,

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΡΕΚΟΣ

 

 

➤ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
 
 

ΔΕΙΤΕ τα  Προιόντα  ΕΔΩ